Rolpoorten en rolhekken

Rolpoorten en rolhekken - economisch, robuust en betrouwbaar

Hörmann-rolpoorten en -rolhekken uit aluminium en staal zijn door hun geniaal eenvoudige constructie met slechts enkele componenten zeer rendabel. Dat zijn de afsluitingen die tijdens de dagelijkse werkzaamheden altijd weer hun waarde bewijzen. Rolpoorten en rolhekken nemen bijna geen plaats in boven de dagopening. Ze worden compact opgewikkeld achter de latei. Aan de zijkanten en onder het plafond gaat geen nuttige halruimte verloren.

De enorme specialisatie van Hörmann in het construeren van rolpoorten en rolhekken gaat veel verder dan de normale standaard. Het realiseren van speciale oplossingen behoort voor ons zeer vakkundige team tot de dagelijkse werkzaamheden.

Dankzij de compacte constructie met een benodigde lateihoogte resp. inbouwdiepte van max. 335 mm is het RollMatic-rolhek vooral geschikt voor afsluitingen van kleine winkels waar weinig ruimte is.

Poorten vormen af en toe een groot deel van de bouwschil van commercieel vastgoed. Daarmee beschikken ze over een enorm potentieel om energie te besparen – Informatie over het terugverdienen van de investering en uitbreiding achteraf vindt u in het energiebesparingskompas van Hörmann.

Industriële rolpoorten en hun toepassing

Industriële rolpoorten worden voornamelijk gebruikt om grote openingen mee af te sluiten, of in situaties wanneer een sectionaalpoort ongeschikt is om te plaatsen. De reden dat er dan een industriële rolpoort wordt geplaatst in plaats van een sectionaalpoort, is voornamelijk omdat er minder complicaties optreden bij het plaatsen van een rolpoort dan bij het plaatsen van een sectionaalpoort. De gehele poort wordt immers als het ware opgerold in een cilinder, die aan de bovenzijde van de poort bevestigd is. Door een eenvoudige constructie die uit weinig componenten bestaat, is dit veelal een voordelige oplossing. Het industriële rolhek wordt daarom dus ook vaak toegepast bij laad- en losopeningen om prijstechnische voordelen en is verder ook geschikt voor gebruik in woningen, kleine magazijnen, winkelpanden, werkplaatsen en andere bedrijfshallen.

Industriële rolpoorten aandrijving

Industriële roldeuren bestaan eigenlijk al vrij lang, maar hebben nog altijd een aantal grote voordelen ten opzichte van andere rolhekken. Een van deze voordelen is de toepassing voor brede openingen en een beperkte behoefte aan inbouwruimte. Een Industrieel rolhek is een voordelige optie en kan manueel worden bediend via een kettingtakel of trekkoord, maar wordt dikwijls aangedreven door motoren. Wanneer u voor een geautomatiseerde industriële rolpoort kiest, is het een interessante oplossing om te kiezen voor een automatische rolpoort met een standaard krachtbegrenzing, zodat u niet genoodzaakt bent om een intrekbeveiliging of onderloopbeveiliging te installeren. Ook is het een goed idee om te kiezen voor een oplossing waarbij de aandrijving geïntegreerd is in de wikkelas, zodat er extra ruimte wordt bespaard.

Industriële roldeuren van Hörmann

Hörmann biedt industriële rolpoorten uit aluminium en staal en roestvrij staal. Een voordeel van een rolhek die hoge prestaties levert is de RollMatic. Het RollMatic rolhek van Hörmann is de ideale oplossing voor het afsluiten van zowel grote als kleine winkelpanden, zonder dat daarbij kostbare ruimte verloren gaat. Hierbij hebt u de optie om te kiezen uit een groot scala aan verschillende RAL-kleuren, zodat ze goed afgestemd kunnen worden op de uitstraling van de winkel en dezelfde sfeerimpressie kunnen geven. Wilt u meer weten over de industriële rolpoorten of een van de andere producten die Hörmann u biedt? Neem dan contact op en laat u verder helpen door ons of één van onze officiële Hörmann-dealers.

 

 

Folders
Vestiging zoeken

Hörmann Belgium NV/SA

Vrijheidweg 13

3700 Tongeren

Tel.: +32 (0)12/399.222

E-mail: info@hormann.be