Garagesectionaalpoorten

De favoriete Hörmann-garagepoort in merkkwaliteit

De elegante automatische sectionaalpoorten gaan verticaal naar boven open. Zo is er gegarandeerd meer ruimte in en voor de garage , en de hele doorgang blijft vrij. Sectionaalpoorten passen altijd - of de garageopening nu rechthoekig is of schuin loopt, een segment- of een rondboog heeft. Daarom zijn ze ook zeer geschikt voor latere renovatie.

Garagen-Sektionaltor in Edelstahl-Optik

Meer isolatie met sectionaalpoorten

Een van de veelgehoorde klachten bij klassieke garagepoorten is dat er veel warmte verloren gaat door de kieren. Door voor sectionaalpoorten te kiezen wordt uw garage veel beter geïsoleerd. Door de vloeiende overgang tussen de sectionaaldeur en de muur van de garage zijn er nauwelijks kieren waardoor warmte kan ontsnappen of vocht kan binnenkomen.

Door deze minimale luchtdoorlatendheid hebt u niet alleen minder last van de tocht in uw garage in de wintermaanden; zeker als uw garage in verbinding staat met uw woning, resulteert de keuze voor een sectionaalpoort in een lagere energierekening. Dit type poort is groen en dus een zeer goede investering voor de toekomst, waar u nog lang van kunt genieten.

Onderdelen sectionaalpoort

De moderne poort biedt op meer dan één vlak een uitstekende oplossing voor uw garage. Het is eenvoudig om een geschikte sectionale poort voor uw garage te kiezen, omdat ze toepasbaar zijn voor zowel brede als smalle doorgangen. Bovendien zijn ze gemakkelijk op maat te laten maken, wanneer u niet de standaard garageopening hebt. Ze kunnen dus overal worden ingebouwd, waardoor er meer doorrijbreedte ontstaat dan het geval is bij kanteldeuren. Dat betekent dus ook dat u voortaan uw auto soepeler kunt parkeren in uw garage. Door een sectionale poort aan te schaffen, hoeft u niet meer bang te zijn dat uw motorkap of ongelukkige voorbijgangers per ongeluk geraakt worden wanneer u deze opent of sluit. Dit geeft een veel veiliger gevoel, voornamelijk wanneer u bijvoorbeeld kinderen hebt die om het huis lopen. Sectionaalpoorten openen immers verticaal in plaats van kantelend. Dat betekent dus ook dat u beter de ruimte in uw garage kunt benutten en meer spullen kwijt kunt, dan het geval is bij een kantelpoort. Sectionale poorten bestaan uit stevige panelen van sterk materiaal, die apart van elkaar bewegen. Ze hebben extra mechanische beveiliging, waardoor ledematen minder snel knel komen te zitten. Ook de taak van inbraakbeveiliging wordt beter vervuld door de sectionale garagepoorten, doordat deze niet simpelweg van buitenaf op te tillen is wanneer deze eenmaal goed is afgesloten.

Sectionale poorten: prijzen en meer informatie

Hörmann is momenteel de grootste ontwikkelaar en aanbieder in Europa op het gebied van sectionale garagepoorten, kantelpoorten, industriële poorten en meer. De veelzijdigheid en variëteit die Hörmann biedt, zorgt ervoor dat de meest complexe wensen in vervulling kunnen gaan. Wilt u een prijsindicatie, meer informatie over Hörmann of onze producten? Neem dan telefonisch contact met ons op of ga eens langs bij uw plaatselijke dealer.

 

 

Goede redenen om te kiezen voor garagesectionaalpoorten van Hörmann

Moderne energiebesparende poort

Moderne energiebesparende poort

Vooral voor garages die direct op het huis zijn aangesloten, worden dubbelwandige sectionaalpoorten aanbevolen. Naast de LPU 42 met een zeer goede warmte-isolatie biedt de LPU 67 Thermo alles wat vandaag de dag van moderne gebouwen en moderniseren mag worden verwacht: een uitstekende warmte-isolatie dankzij thermisch onderbroken panelen [1] met een U-waarde van 0,33 W/(m² K)*, een zeer goede afdichting van de ruimtes tussen de panelen door middel van dubbele lipafdichtingen [2] en een optimale vloeraansluiting door middel van dubbele vloerafdichtingen, waardoor ook oneffenheden in de vloer worden gecompenseerd en energieverliezen worden verminderd

*U-waarde van de poort (5.000 × 2.125 mm) = 1,0 W/(m² K)

Efficiënte warmte-isolatie

Efficiënte warmte-isolatie

Een goed geïsoleerde deur wordt vooral aanbevolen indien de garage in de woning geïntegreerd is. Met de Hörmann ThermoFrame kozijnaansluiting verbetert u de al goede isolatie-eigenschappen van de LPU-deur. Het samen met het deurkozijn eenvoudig te monteren zwarte kunststof profiel zorgt voor de thermische onderbreking tussen kozijn en metselwerk en verbetert de isolatie met tot wel 15 %*. De optionele ThermoFrame kozijnaansluiting is verkrijgbaar voor alle Hörmann-sectionaaldeuren.

* Bij de dubbelwandige garagesectionaaldeur LPU met afmetingen 5000 × 2125 m

Optimale en duurzame bescherming

Optimale en duurzame bescherming

De 4 cm hoge kunststof kozijnvoet die bestand is tegen bros worden, omsluit het kozijn in het roestgevoelige gedeelte en beschermt langdurig tegen mogelijke corrosie. Anders dan bij de oplossingen van andere fabrikanten bestaat deze effectieve langdurige bescherming ook bij aanhoudende wateroverlast. Samen met de vloerafdichting van de deur vormt de kozijnvoet ook optisch een geslaagde afsluiting.

Permanent mooie Duragrain-decors

Permanent mooie Duragrain-decors

Het nieuwe Duragrain-oppervlak met 24 decors overtuigt door een detailgetrouw, natuurlijk en kleurecht poortaanzicht. Een innovatieve digitale afdruk [1] op de grondlaag [2] van het verzinkte paneel [3] en een eindlaag met zeer sterke beschermingslak [4] zorgen voor een permanent mooi poortaanzicht. De kozijnpanelen en optionele latei-aanpassingspanelen worden geleverd in een kleur die aan het decor is aangepast.

Gelijke profileringsafstanden

Gelijke profileringsafstanden

[1] Gelijke profileringsafstanden en onzichtbare paneelovergangen bij deuren met profilering

Garagedeuren van Hörmann onderscheiden zich door een exact gelijkmatig profileringsindeling [A]. De panelen zijn zo gevormd, dat de paneelovergangen in gesloten toestand praktisch onzichtbaar blijven. Vergelijk deze eigenschappen maar eens met deuren van andere fabrikanten.

Desgewenst zijn ook de praktische zijdeuren met hetzelfde profileringsaanzicht als de garagesectionaaldeur verkrijgbaar.

[2] Ongelijkmatige profileringsafstanden [B], [C] door verschillende paneelhoogtes en zichtbare paneelovergangen bij deuren van andere fabrikanten. Zo ontstaat een onrustig deuraanzicht.

Gelijkmatige cassetteverdeling

Gelijkmatige cassetteverdeling

[3] Gelijkmatige cassetteverdeling
Voor een harmonieus totaalbeeld zijn de afstanden tussen de afzonderlijke cassetten [D] bij Hörmann-sectionaaldeuren in de hoogte precies gelijk. Dit wordt bereikt doordat de panelen over de gehele hoogte van de deur even hoog zijn. Ook de horizontale afstanden tussen de cassetten in een paneel zijn uniform. Daardoor ontstaat een gelijkmatig deuraanzicht.

Desgewenst zijn ook zijdeuren met dezelfde paneelindeling en hetzelfde aanzicht als de garagesectionaaldeur verkrijgbaar.

[4] Ongelijkmatige cassetteverdeling
[E], [F] door verschillende paneelhoogtes bij deuren van andere fabrikanten. Hierdoor onstaat een onrustig deuraanzicht.

Gelijk aanzicht van kozijn en deurblad

Gelijk aanzicht van kozijn en deurblad

Het uiterlijk van een garagedeur ontstaat door veel kleine details: het latei-aanpassingspaneel [1] wordt bij witte deuren en in alle oppervlakken altijd met hetzelfde aanzicht als de deurpanelen geleverd. Zo past alles perfect bij elkaar. De zijdelingse kozijnen [2] zijn standaard verkrijgbaar in een wit Woodgrain-oppervlak*. Voor sectionaaldeuren in de oppervlakken Sandgrain, Silkgrain of Decograin evenals deuren in een kleur, zijn optionele kozijnbekledingen leverbaar in het oppervlak van het deurpaneel. Bij Duragrain-deuren leveren wij de kozijnbekleding en panelen in een aan het decor aangepaste kleur.

*Bij de LPU 67 Thermo en LPU 42 in de premium-uitvoeringen in grijswit RAL 9002

In hetzelfde vlak liggend latei-aanpassingspaneel

In hetzelfde vlak liggend latei-aanpassingspaneel

Bij LPU-deuren is dit in hetzelfde vlak liggende latei-aanpassingspaneel de elegantste oplossing voor een onzichtbare overgang van het paneel naar het deurblad.
Als de deur dicht is, sluit het bovenste deurpaneel vlak aan met het paneel en ligt daarmee in hetzelfde vlak.

Praktijkgerichte oplossingen

Praktijkgerichte oplossingen

Voor de comfortabele personendoorgang in uw garage verdient een loopdeur zonder drempel aanbeveling. Zo kunt u fietsen of tuingereedschap uit uw garage halen, zonder uw garagedeur te openen.
Het roestvrijstalen vloerprofiel is slechts 10 mm hoog in het midden en 5 mm aan de randen. Dat vereenvoudigt het overrijden en verkleint het risico op struikelen.

Vanzelfsprekend meer veiligheid

Vanzelfsprekend meer veiligheid

Ongenode gasten maken met de automatische sectionaaldeuren van Hörmann nauwelijks kans. Als de garagedeur gesloten is, klikt de optilbeveiliging automatisch in de aanslag van de geleidingsrail, is direct stevig vergrendeld en tegen optillen beveiligd. Deze gepatenteerde deurvergrendeling is volledig mechanisch en werkt dus ook zonder elektrische voeding, in tegenstelling tot de aandrijvingen van veel andere fabrikanten.

BiSecur-radiosysteem met gecertificeerde veiligheid

BiSecur-radiosysteem met gecertificeerde veiligheid

Het bidirectionele radiosysteem BiSecur staat voor een toekomstgerichte techniek die zorgt voor een comfortabele en veilige bediening van garagedeur- en poortopeners, deuropeners, verlichting en meer.
Deze door Hörmann ontwikkelde, extreem veilige BiSecur-coderingsprocedure met een stabiele, storingsvrije reikwijdte biedt u de zekerheid dat malafide personen uw radiosignaal niet kunnen kopiëren. Het systeem werd getest en gecertificeerd door de veiligheidsexperts van de Duitse Ruhr-universiteit in Bochum en door onafhankelijke testinstituten.

Comfortabel opvragen van de deurpositie

Comfortabel opvragen van de deurpositie

U hoeft nooit meer in weer en wind naar buiten om te kijken of uw garagedeur dicht is. Door een druk op de toets geeft de kleur van de led op de HS 5 BS-handzender of op de binnendrukknop FIT 5 BS de deurpositie aan.Desgewenst kunt u de deur sluiten door nogmaals op de toets* te drukken. Comfortabeler en veiliger kunt u uw garagedeur niet bedienen.

Stijlvol design

Stijlvol design

De exclusieve BiSecur-handzenders overtuigen niet alleen door het design in zwart of wit, maar ook door de elegante vorm, waardoor ze heel prettig in de hand liggen.

De Hörmann BiSecur-handzenders met optioneel hoogglansoppervlak in pianolak-look zijn voor hun exclusieve design door een internationale jury onderscheiden met de gerenommeerde „reddot design award”.

Exclusief binnenaanzicht garagepoort

Exclusief binnenaanzicht garagepoort

Wie zijn garage ook als hobbyruimte gebruikt, wil in die garage ook een harmonieus poortaanzicht. De premium-uitvoering van de LPU 67 Thermo* voldoet precies aan deze wensen: het complete kozijn***, de loop- en verbindingsrails alsmede alle beslagen worden met hetzelfde aanzicht met de binnenzijde van het poortblad in grijswit RAL 9002 geleverd. Zo past de garagepoort harmonieus bij de binnenruimte en vormt een stijlvolle aanvulling op uw garage. Bovendien loopt uw garagepoort dankzij de tandem-looprollen bijzonder rustig en gelijkmatig.

 *** buitenaanzicht van het kozijn ook in grijswit RAL 9002, daarom wordt kozijnbekleding bij garagepoorten in verkeerswit RAL 9016 aanbevolen.

Folders
Video's
Hörmann Funksystem BiSecur

Veilig, comfortabel, exclusief: Hörmann radiosysteem BiSecur

Garagentor-Antriebe - Beruhigend Sicher

Hörmann garagesectionaalpoorten geruststellend veilig

Vestiging zoeken

Hörmann Belgium NV/SA

Vrijheidweg 13

3700 Tongeren

Tel.: +32 (0)12/399.222

E-mail: info@hormann.be