Hörmann-garagesectionaalpoort met Duradecor-oppervlak

Garagesectionaalpoorten

Acties bij Hörmann!

Hörmann zet de puntjes op de ö voor u! Kiezen voor Hörmann is kiezen voor een uitgebreid dealernetwerk, duitse kwaliteit, de beste service, veiligheid, ...

Geniet van onze opendeurdagacties. Kom naar onze showrooms en doe nu uw voordeel tot 400 EUR!

Ontdek de acties hier »

Acties bij Hörmann!

Hörmann zet de puntjes op de ö voor u! Kiezen voor Hörmann is kiezen voor een uitgebreid dealernetwerk, duitse kwaliteit, de beste service, veiligheid, ...

Geniet van onze opendeurdagacties. Kom naar onze showrooms en doe nu uw voordeel tot 400 EUR!

Ontdek de acties hier »

Profiteer van vele voordelen

Sectionaalpoorten openen verticaal en liggen plaatsbesparend onder het plafond. Dankzij deze constructie bieden ze maximale ruimte in en voor de garage. Garagesectionaalpoorten kunnen in elke garage-opening worden gemonteerd en bieden een doorrijbreedte die maximaal 14 cm breder is dan bij kantelpoorten. Bovendien zijn ze door middel van duurzaam elastische en weersbestendige afdichtingen aan alle vier zijden optimaal afgedicht.

Gun uzelf dit comfort.

Garagesectionaalpoorten zijn conform de strenge veiligheidseisen van de Europese norm 13241-1 getest en gecertificeerd. Met behulp van de veiligheidschecklist kunt u controleren of uw oude garagepoort aan de huidige veiligheidsnormen voldoet.

Actieaanbiedingen die u zeker overtuigen

Deuren en garagedeuren met een voordeelprijs van de nr. 1 in Europa

 

 

Naar de actie »

Ons huis is een plaats waar we ons veilig voelen

Naar de actie »

Selecteer het passende poorttype

U heeft de keuze: met de dubbelwandige garagesectionaalpoorten LPU 67 Thermo en LPU 42 kiest u voor uitstekende of zeer goede warmte-isolatie. En daarnaast voor verhoogde stabiliteit en het rustige openen en sluiten van de poort. De enkelwandige garagesectionaalpoort LTE 42 is perfect geschikt voor vrijstaande garages, die geen warmte-isolatie nodig hebben. En als hout het exterieur van uw huis bepaalt, komt de Hörmann-sectionaalpoort met vulling uit massief hout van het type LTH 42 zeer goed tot zijn recht.

LPU 67 Thermo

De energiesparende garagepoort overtuigt dankzij de thermisch onderbroken 67 mm dikke panelen met een uitstekende warmte-isolatie.

LPU 42

De dubbelwandige LPU 42 garagesectionaalpoort biedt met 42 mm dikke lamellen een zeer goede isolatie.

LTE 42

De enkelwandige LTE 42 poort is de voordelige oplossing voor vrijstaande garages die geen extra warmte-isolatie nodig hebben.

LTH 42

De massief houten poort is perfect geschikt voor houten huizen of gebouwen met veel houtelementen, zoals bijvoorbeeld vakwerk of gevelelementen.

Motieven voor stalen sectionaalpoorten

S-profilering (LPU, LTE), verkeerswit RAL 9016

M-profilering (LPU, LTE), verkeerswit RAL 9016

D-profilering (LPU), verkeerswit RAL 9016

T-profilering (LPU), verkeerswit RAL 9016

L-profilering (LPU), verkeerswit RAL 9016

Cassette (LPU, LTE), verkeerswit RAL 9016

L-profilering (LPU), motief 450, verkeerswit RAL 9016

L-profilering (LPU), motief 456, verkeerswit RAL 9016

L-profilering (LPU), motief 461 met beglazing, verkeerswit RAL 9016

L-profilering (LPU), motief 457, verkeerswit RAL 9016

L-profilering (LPU), motief 462 met beglazing, verkeerswit RAL 9016

L-profilering (LPU), motief 458, verkeerswit RAL 9016

L-profilering (LPU), motief 454, verkeerswit RAL 9016

L-profilering (LPU), motief 469 met beglazing, verkeerswit RAL 9016

L-profilering (LPU), motief 481 met beglazing, verkeerswit RAL 9016

T-profilering (LPU) motief 501 met doorlopende inlays in roestvrijstalen look, houtlook (afb.) of in een RAL-kleur naar keuze

T-profilering (LPU) motief 500 met gedeelde inlays in roestvrijstalen look of houtlook (afb.)

Stalen oppervlakken voor sectionaalpoorten

Duragrain-oppervlak

Duragrain

Bij het Duragrain-oppervlak met het detailgetrouwe, natuurlijke en kleurechte poortoppervlak kunt u kiezen uit 24 decors. Voorbeelden hiervan zijn een betonlook (zie afbeelding), een look van roestig staal of een natuursteenlook. Het innovatieve digitale drukprocédé en een eindlaag uit zeer harde beschermingslak zorgen voor een permanent mooi en krasbestendig poortaanzicht.

Decograin-oppervlak

Decograin

De Decograin-oppervlakken met UV-bestendige kunststof foliebekleding geven uw sectionaalpoort een detailgetrouw, opvallend houtkarakter of een luxe antracietkleurige metallic-elegantie. U kunt kiezen uit 5 natuurlijke houtdecors of een elegant metallic-decor.

Silkgrain-oppervlak

Silkgrain

Het extra gladde Silkgrain-oppervlak is door het luxe poortaanzicht de eerste keus bij moderne architectuur. Bovendien geeft de 50% dikkere buitenplaat de panelen een hogere stabiliteit en zorgt voor het nog rustiger openen en sluiten van de poort. Dit oppervlak is verkrijgbaar in verkeerswit RAL 9016, in 15 voorkeurkleuren of in een RAL-kleur naar keuze.

Sandgrain-oppervlak

Sandgrain

Het fijngestructureerde oppervlak voor de prijsbewuste bouwheren is zeer geschikt voor moderne huizen. Het is verkrijgbaar in verkeerswit (RAL 9016) en in 3 voorkeurkleuren.

Woodgrain-oppervlak

Woodgrain

Bij het voordelige, robuuste oppervlak met natuurgetrouw zaagsnedemotief kunnen door het reliëf kleine krassen probleemloos worden hersteld. Dit oppervlak is verkrijgbaar in verkeerswit RAL 9016, in 15 voorkeurkleuren of in een RAL-kleur naar keuze.

Kleuren voor stalen sectionaalpoorten

De dubbelwandige LPU-sectionaalpoorten en zijdeuren zijn standaard verkrijgbaar in verkeerswit (RAL 9016), in 15 voordelige voorkeurkleuren, in ongeveer 200 kleuren volgens de RAL-kleurenwaaier* en in vele NCS- en DB-kleuren. Voor het Sandgrain-oppervlak kunt u kiezen uit 3 voorkeurkleuren**. De enkelwandige LTE 42-poorten worden standaard in verkeerswit (RAL 9016) geleverd.

RAL 9016 verkeerswit (standaardkleur)

15 voorkeurkleuren

RAL 9007 grijsaluminium

RAL 9006 blank aluminiumkleurig**

RAL 8028 terrabruin**

RAL 8003 leembruin

RAL 8001 okerbruin

RAL 7040 venstergrijs

RAL 7035 lichtgrijs

RAL 7030 steengrijs

RAL 7016 antracietgrijs**

RAL 6009 dennengroen

RAL 6005 mosgroen

RAL 5014 duifblauw

RAL 5011 staalblauw

RAL 3003 robijnrood

RAL 1015 licht ivoorkleurig

 

Let op:

De binnenkanten van garagesectionaalpoorten worden altijd geleverd in de kleur grijswit (RAL 9002). Bij dubbelwandige stalen poorten die langdurig aan de zon worden blootgesteld, dienen donkere kleuren te worden vermeden. Door de warmte-absorptie van donkere kleuren kan mogelijk een doorbuiging van de poortpanelen ontstaan, waardoor de werking van de garagepoort kan worden beïnvloed. Alle kleurgegevens zijn vergelijkbaar met de respectievelijke RAL-kleur. Om druktechnische redenen zijn de afbeeldingen van de kleuren en de oppervlakken niet kleurbindend. Laat u adviseren door uw Hörmann-dealer.

* RAL Classic-kleuren; met uitzondering van pareleffect-, fluor- en metallic-kleuren.
** Voorkeurkleuren voor Sandgrain-oppervlak

Motieven voor massief houten sectionaalpoorten

S-profilering, Noors grenen

M-profilering, Noors grenen

L-profilering, Noors grenen

Cassette, Noors grenen

Motief 401, Noors grenen

Motief 402, Noors grenen

Motief 403, Noors grenen

Motief 403, met natuursteen, Noors grenen

Motief 404, Noors grenen

Motief 404, met natuursteen, Noors grenen

Motief 405, Noors grenen

Motief 405, met optioneel vleugeldeurbeslag

Houtsoorten en oppervlakken voor massief houten sectionaalpoorten

Noors grenen

Noors grenen is een heldere naaldhoutsoort met hoofdzakelijk recht vezelverloop. Mergkanaaltjes, uitzonderlijke harszakjes, ronde groei en de geelachtig bruine “kwasten” zijn heel natuurlijk.

Hemlock

Hemlock is een witachtig grijs tot lichtgrijsbruin, hoofdzakelijk rechtvezelig naaldhout, met bruine in de vezelrichting lopende mineraalvezel-strepen en bastvlekken.

Geborsteld oppervlak

Beide houtsoorten zijn ook verkrijgbaar met een geborsteld oppervlak. Dit verleent uw poort een natuurlijk aanzicht en ondersteunt vooral de charme van vakwerkhuizen of huizen in landelijke stijl. Het oppervlak is verkrijgbaar voor alle LTH-garagesectionaalpoorten en zijdeuren (behalve V-cassetten).

Houtbeschermingslakken voor massief houten sectionaalpoorten

Kalkwit, met beschermingslak of dekkend

Grenenhout

Teak

Palissander

Ebbenhout

Agaatgrijs

Dennengroen

Nordisch Rot (Scandinavisch rood)


Goede redenen om te kiezen voor garagesectionaalpoorten van Hörmann

Moderne energiebesparende poort

Moderne energiebesparende poort

Vooral voor garages die direct op het huis zijn aangesloten, worden dubbelwandige sectionaalpoorten aanbevolen. Naast de LPU 42 met een zeer goede warmte-isolatie biedt de LPU 67 Thermo alles wat vandaag de dag van moderne gebouwen en moderniseren mag worden verwacht: een uitstekende warmte-isolatie dankzij thermisch onderbroken panelen [1] met een U-waarde van 0,33 W/(m² K)*, een zeer goede afdichting van de ruimtes tussen de panelen door middel van dubbele lipafdichtingen [2] en een optimale vloeraansluiting door middel van dubbele vloerafdichtingen, waardoor ook oneffenheden in de vloer worden gecompenseerd en energieverliezen worden verminderd

*U-waarde van de poort (5.000 × 2.125 mm) = 1,0 W/(m² K)

Efficiënte warmte-isolatie

Efficiënte warmte-isolatie

Een goed geïsoleerde deur wordt vooral aanbevolen indien de garage in de woning geïntegreerd is. Met de Hörmann ThermoFrame kozijnaansluiting verbetert u de al goede isolatie-eigenschappen van de LPU-deur. Het samen met het deurkozijn eenvoudig te monteren zwarte kunststof profiel zorgt voor de thermische onderbreking tussen kozijn en metselwerk en verbetert de isolatie met tot wel 15 %*. De optionele ThermoFrame kozijnaansluiting is verkrijgbaar voor alle Hörmann-sectionaaldeuren.

* Bij de dubbelwandige garagesectionaaldeur LPU met afmetingen 5000 × 2125 m

Optimale en duurzame bescherming

Optimale en duurzame bescherming

De 4 cm hoge kunststof kozijnvoet die bestand is tegen bros worden, omsluit het kozijn in het roestgevoelige gedeelte en beschermt langdurig tegen mogelijke corrosie. Anders dan bij de oplossingen van andere fabrikanten bestaat deze effectieve langdurige bescherming ook bij aanhoudende wateroverlast. Samen met de vloerafdichting van de deur vormt de kozijnvoet ook optisch een geslaagde afsluiting.

Permanent mooie Duragrain-decors

Permanent mooie Duragrain-decors

Het nieuwe Duragrain-oppervlak met 24 decors overtuigt door een detailgetrouw, natuurlijk en kleurecht poortaanzicht. Een innovatieve digitale afdruk [1] op de grondlaag [2] van het verzinkte paneel [3] en een eindlaag met zeer sterke beschermingslak [4] zorgen voor een permanent mooi poortaanzicht. De kozijnpanelen en optionele latei-aanpassingspanelen worden geleverd in een kleur die aan het decor is aangepast.

Gelijke profileringsafstanden

Gelijke profileringsafstanden

[1] Gelijke profileringsafstanden en onzichtbare paneelovergangen bij deuren met profilering

Garagedeuren van Hörmann onderscheiden zich door een exact gelijkmatig profileringsindeling [A]. De panelen zijn zo gevormd, dat de paneelovergangen in gesloten toestand praktisch onzichtbaar blijven. Vergelijk deze eigenschappen maar eens met deuren van andere fabrikanten.

Desgewenst zijn ook de praktische zijdeuren met hetzelfde profileringsaanzicht als de garagesectionaaldeur verkrijgbaar.

[2] Ongelijkmatige profileringsafstanden [B], [C] door verschillende paneelhoogtes en zichtbare paneelovergangen bij deuren van andere fabrikanten. Zo ontstaat een onrustig deuraanzicht.

Gelijkmatige cassetteverdeling

Gelijkmatige cassetteverdeling

[3] Gelijkmatige cassetteverdeling
Voor een harmonieus totaalbeeld zijn de afstanden tussen de afzonderlijke cassetten [D] bij Hörmann-sectionaaldeuren in de hoogte precies gelijk. Dit wordt bereikt doordat de panelen over de gehele hoogte van de deur even hoog zijn. Ook de horizontale afstanden tussen de cassetten in een paneel zijn uniform. Daardoor ontstaat een gelijkmatig deuraanzicht.

Desgewenst zijn ook zijdeuren met dezelfde paneelindeling en hetzelfde aanzicht als de garagesectionaaldeur verkrijgbaar.

[4] Ongelijkmatige cassetteverdeling
[E], [F] door verschillende paneelhoogtes bij deuren van andere fabrikanten. Hierdoor onstaat een onrustig deuraanzicht.

Gelijk aanzicht van kozijn en deurblad

Gelijk aanzicht van kozijn en deurblad

Het uiterlijk van een garagedeur ontstaat door veel kleine details: het latei-aanpassingspaneel [1] wordt bij witte deuren en in alle oppervlakken altijd met hetzelfde aanzicht als de deurpanelen geleverd. Zo past alles perfect bij elkaar. De zijdelingse kozijnen [2] zijn standaard verkrijgbaar in een wit Woodgrain-oppervlak*. Voor sectionaaldeuren in de oppervlakken Sandgrain, Silkgrain of Decograin evenals deuren in een kleur, zijn optionele kozijnbekledingen leverbaar in het oppervlak van het deurpaneel. Bij Duragrain-deuren leveren wij de kozijnbekleding en panelen in een aan het decor aangepaste kleur.

*Bij de LPU 67 Thermo en LPU 42 in de premium-uitvoeringen in grijswit RAL 9002

In hetzelfde vlak liggend latei-aanpassingspaneel

In hetzelfde vlak liggend latei-aanpassingspaneel

Bij LPU-deuren is dit in hetzelfde vlak liggende latei-aanpassingspaneel de elegantste oplossing voor een onzichtbare overgang van het paneel naar het deurblad.
Als de deur dicht is, sluit het bovenste deurpaneel vlak aan met het paneel en ligt daarmee in hetzelfde vlak.

Praktijkgerichte oplossingen

Praktijkgerichte oplossingen

Voor de comfortabele personendoorgang in uw garage verdient een loopdeur zonder drempel aanbeveling. Zo kunt u fietsen of tuingereedschap uit uw garage halen, zonder uw garagedeur te openen.
Het roestvrijstalen vloerprofiel is slechts 10 mm hoog in het midden en 5 mm aan de randen. Dat vereenvoudigt het overrijden en verkleint het risico op struikelen.

Vanzelfsprekend meer veiligheid

Vanzelfsprekend meer veiligheid

Ongenode gasten maken met de automatische sectionaaldeuren van Hörmann nauwelijks kans. Als de garagedeur gesloten is, klikt de optilbeveiliging automatisch in de aanslag van de geleidingsrail, is direct stevig vergrendeld en tegen optillen beveiligd. Deze gepatenteerde deurvergrendeling is volledig mechanisch en werkt dus ook zonder elektrische voeding, in tegenstelling tot de aandrijvingen van veel andere fabrikanten.

BiSecur-radiosysteem met gecertificeerde veiligheid

BiSecur-radiosysteem met gecertificeerde veiligheid

Het bidirectionele radiosysteem BiSecur staat voor een toekomstgerichte techniek die zorgt voor een comfortabele en veilige bediening van garagedeur- en poortopeners, deuropeners, verlichting en meer.
Deze door Hörmann ontwikkelde, extreem veilige BiSecur-coderingsprocedure met een stabiele, storingsvrije reikwijdte biedt u de zekerheid dat malafide personen uw radiosignaal niet kunnen kopiëren. Het systeem werd getest en gecertificeerd door de veiligheidsexperts van de Duitse Ruhr-universiteit in Bochum en door onafhankelijke testinstituten.

Comfortabel opvragen van de deurpositie

Comfortabel opvragen van de deurpositie

U hoeft nooit meer in weer en wind naar buiten om te kijken of uw garagedeur dicht is. Door een druk op de toets geeft de kleur van de led op de HS 5 BS-handzender of op de binnendrukknop FIT 5 BS de deurpositie aan.Desgewenst kunt u de deur sluiten door nogmaals op de toets* te drukken. Comfortabeler en veiliger kunt u uw garagedeur niet bedienen.

Stijlvol design

Stijlvol design

De exclusieve BiSecur-handzenders overtuigen niet alleen door het design in zwart of wit, maar ook door de elegante vorm, waardoor ze heel prettig in de hand liggen.

De Hörmann BiSecur-handzenders met optioneel hoogglansoppervlak in pianolak-look zijn voor hun exclusieve design door een internationale jury onderscheiden met de gerenommeerde „reddot design award”.

Exclusief binnenaanzicht garagepoort

Exclusief binnenaanzicht garagepoort

Wie zijn garage ook als hobbyruimte gebruikt, wil in die garage ook een harmonieus poortaanzicht. De premium-uitvoering van de LPU 67 Thermo* voldoet precies aan deze wensen: het complete kozijn***, de loop- en verbindingsrails alsmede alle beslagen worden met hetzelfde aanzicht met de binnenzijde van het poortblad in grijswit RAL 9002 geleverd. Zo past de garagepoort harmonieus bij de binnenruimte en vormt een stijlvolle aanvulling op uw garage. Bovendien loopt uw garagepoort dankzij de tandem-looprollen bijzonder rustig en gelijkmatig.

 *** buitenaanzicht van het kozijn ook in grijswit RAL 9002, daarom wordt kozijnbekleding bij garagepoorten in verkeerswit RAL 9016 aanbevolen.

Fotogalerij

Garagen-Sektionaltor in Edelstahl-Optik

T-profilering

Motief 500 met gedeelde inlays in roestvrijstalen look, in RAL 7016

Garagen-Sectionaltor in Silkgrain Steingrau

T-profilering

In Silkgrain steengrijs RAL 7030, motief 501 met doorlopende inlays in houtlook

Garagen-Sectionaltor Massivholztor

Deurmotief 405

Massief houten garagedeur, wit gelakt door de klant, met vleugeldeurbeslag en sierhandgrepen

Garagen-Sectionaltor in Decograin Rosewood

M-profilering

In Decograin Rosewood

Garagen-Sectionaltor in Silkgrain Anthrazitgrau

T-profilering

In Silkgrain antracietgrijs RAL 7016, motief 500 met gedeelde inlays in houtlook

Garagen-Sectionaltor in Woodgrain Tannengrün

S-profilering

In Woodgrain dennengroen RAL 6009

Garagen-Sectionaltor in Woodgrain Anthrazitgrau

Cassetten

In Woodgrain antracietgrijs RAL 7016

Garagen-Sectionaltor in Anthrazitgrau

M-profilering

In antracietgrijs, RAL 7016, aluminium ThermoSafe-voordeur motief 565 van Hörmann, in antracietgrijs, RAL 7016 met optionele zijdelen en bovenlicht

Garagen-Sectionaltor in Decograin Golden Oak

Cassetten

In Decograin Golden Oak

Andere klanten hadden ook belangstelling voor
Folders
Video's
Hörmann Funksystem BiSecur

Veilig, comfortabel, exclusief: Hörmann radiosysteem BiSecur

Garagentor-Antriebe - Beruhigend Sicher

Hörmann garagesectionaalpoorten geruststellend veilig