Industriële sectionaalpoorten

Het assortiment sectionaalpoorten in een unieke assortimentsbreedte

Sectionaalpoorten gaan verticaal open en daarmee ontstaat ruimte voor en achter de deur. De poortpanelen worden plat onder het plafond, verticaal boven de opening of daklijnvolgend opgeborgen. Sectionaalpoorten uit de 50-serie van staal, van een combinatie uit staal en aluminium of uit aluminium, overtuigen door het unieke brede assortiment, het uitstekende design en gecertificeerde veiligheid. Compact-sectionaalpoorten stapelen de afzonderlijke panelen verticaal vlak achter de latei. De geringe inschuifdiepte is met name gunstig bij hallen met lichtkoepels, glazen daken en gevels.

Poorten vormen af en toe een groot deel van de bouwschil van commercieel vastgoed. Daarmee beschikken ze over een enorm potentieel om energie te besparen – Informatie over het terugverdienen van de investering en uitbreiding achteraf vindt u in het energiebesparingskompas van Hörmann.

Industriële sectionaalpoorten

Sectionaalpoorten hebben over de afgelopen jaren steeds meer populariteit gewonnen ten opzichte van bijvoorbeeld de traditionele kantelpoorten. Dit geldt voor zowel particuliere sectionaalpoorten als industriële sectionaalpoorten. Het zijn poorten met een loodrechte opening die ervoor zorgt dat u de ruimte in uw bedrijfspand of magazijn optimaal kunt benutten. De industriële sectionaalpoorten worden ook wel overheaddeuren genoemd of simpelweg industriedeur en zijn door hun hoge gebruiksveiligheid te gebruiken in particuliere woningen, openbare gebouwen, kleine bedrijfshallen, maar ook in grote distributiecentra. Ze bestaan uit panelen die verticaal openen via een geleiderail en boven uw hoofd bij het plafond worden opgeborgen in de beschikbare ruimte. Door de geringe inschuifdiepte is de sectionaalpoort geschikt voor lichtkoepels, glazen daken en voor gevels. Ook is de overheaddeur in grotere maten te krijgen dan kantelpoorten.

Het kiezen van overheaddeuren: prijzen en meer

Door de loodrechte opening van de industriële sectionaalpoorten wordt er ruimte vrijgelaten voor en achter de deuropening, die u anders niet had kunnen gebruiken, bij bijvoorbeeld een kantelpoort. De sectionaaldeur is bovendien veilig en creëert voldoende doorrijruimte, omdat ze ook in zeer grote openingen kunnen worden ingezet. De sectionaaldeur voldoet dan ook aan veel eisen, maar de keuze die u daarna maakt met betrekking tot de soort overheaddeur is afhankelijk van de toepassing van de overheaddeur. Zo kunt u bijvoorbeeld een overheaddeur kiezen van staal, een combinatie van staal en aluminium of geheel van aluminium. Dit heeft invloed op de prijs, de mate van beveiliging, de isolatiewaarde en bijvoorbeeld de onderhoudsvriendelijkheid en duurzaamheid van de producten. Het is van groot belang om na te denken over uw wensen, alvorens u een beslissing maakt.

Een elektrische overheaddeur van Hörmann

De sectionaaldpoorten van Hörmann zijn ideaal voor zakelijk, particulier en industrieel gebruik. Wilt u liever een automatisch systeem voor uw overheaddeur? Bij Hörmann is automatische opening ook mogelijk middels het invoeren van een code op een elektrisch toegangssysteem dat op een handige effectieve manier naast de garage wordt geplaatst. Wilt u weten wat voor keuzes u hebt, of meer weten over de technische specificaties van de overheaddeuren van Hörmann, of een van de andere innovatieve oplossingen die we bieden? Bekijk dan de online brochures en ontdek ons uitgebreide assortiment op het gebied van industriële garagedeuren,strokengordijnen of bijvoorbeeld personeningangen.

 

 

Goede redenen om te kiezen voor industriële sectionaalpoorten van Hörmann

Permanent heldere doorkijk

Permanent heldere doorkijk

De hoogste krasvastheid

Deuren met DURATEC-kunststofbeglazing doorstaan de dagelijkse grote bedrijvigheid in een industriële omgeving en behouden duurzaam hun heldere transparantie. Een speciale coating van het ruitoppervlak in autokoplampkwaliteit beschermt de ruit langdurig tegen krassen en reinigingssporen.

De DURATEC-beglazing wordt standaard zonder meerprijs geleverd bij alle industriële sectionaaldeuren met heldere kunststofbeglazing – alleen bij Hörmann.

Efficiënte warmte-isolatie

Efficiënte warmte-isolatie

ThermoFrame

Verwarmde hallen hebben goed geïsoleerde industriële sectionaaldeuren nodig. Hörmann industriële sectionaaldeuren zijn optioneel verkrijgbaar met de kozijnaansluiting ThermoFrame voor een thermische onderbreking tussen kozijn en metselwerk. Bovendien beschermen afdichtlippen aan beide zijden van de deur en een dubbele latei- afdichting tegen warmte- resp. koudeverlies. Zo neemt de warmte-isolatiewaarde tot maar liefst 21 % toe.

Praktijkgerichte oplossingen

Praktijkgerichte oplossingen

Loopdeur zonder sokkel

Voor een comfortabele doorgang van personen zorgt de loopdeur met extra vlakke drempel in roestvrij staal. Bij deuren tot 5500 mm breedte is de drempel in het midden slechts 10 mm en aan de randen 5 mm hoog. Hierdoor is het risico op struikelen veel kleiner en kunt u er makkelijk overheen met kleine transportmiddelen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u de Hörmann loopdeuren zonder drempel zelfs als vluchtdeuren of voor barrièrevrij bouwen toepassen.

Contactloze deurbewaking

Contactloze deurbewaking

Voorlopende fotocel zonder meerprijs

Electrisch aangedreven Hörmann industriële sectionaal deuren met WA 400- en ITO 400-aandrijvingen zijn standaard voorzien van een zelfbewakende sluitkantbeveiliging met optosensoren. Zonder meerprijs kunt u ook de voorlopende fotocel VL 1 kiezen voor een contactloos testen van de deursluitkant. Optioneel is ook het in het kozijn geïntegreerde lichtscherm HLG verkrijgbaar. Deze oplossingen bieden u meer veiligheid, een snellere deurloop en lagere controleen onderhoudskosten.

Folders
Vestiging zoeken

Hörmann Belgium NV/SA

Vrijheidweg 13

3700 Tongeren

Tel.: +32 (0)12/399.222

E-mail: info@hormann.be