Verkeerspalen in voetgangerszones

Verkeerspalen

Verkeerspalen

Verkeerspalen vormen een van de meest gebruikte vormen van toegangscontrole, wat terecht is omdat verkeerspalen op veel verschillende manieren kunnen worden gebruikt. Onze verkeerspalen maken een flexibele en gelijktijdige betrouwbare regeling van de in- en uitgangen mogelijk.

Met individuele bedieningsconcepten en de combinatie van verschillende paaluitvoeringen kan worden gezorgd voor oplossingen die precies op uw behoeften zijn afgestemd. Om een hoge mate van stabiliteit en temperatuur- en weerbestendigheid te garanderen, doorlopen onze verkeerspalen uitgebreide kwaliteits- en veiligheidscontroles.

Onze verkeerspalen onderscheiden zich door een compacte en flexibele montage en kunnen afhankelijk van het model bij een noodgeval in slechts 1,5 seconde worden uitgeschoven. Alle cilinders van onze verkeerspalen uit de Security Line en High Security Line zien er hetzelfde uit. Door de combinatie met grondplaten die er hetzelfde uitzien kunnen verkeerspalen uit beide productlijnen ook uitstekend in één object worden gecombineerd. Vanwege de identieke buitenkant van de verschillende paaluitvoeringen en hun discrete uiterlijk passen ze harmonieus in een bestaand totaalplaatje zonder dat het een negatieve invloed heeft op het omgevingsbeeld.

Verkeerspalen voor paleis
Pictogram verkeerspalen 'Security Line'

Onze Security Line biedt u verkeerspalen voor de dagelijkse toegangscontrole bij bijvoorbeeld privéparkeerplaatsen, ingangen van bouwterreinen of voetgangerszones. De Security Line omvat automatische, halfautomatische, wegneembare en vaste verkeerspalen. Daarnaast bieden we versterkte verkeerspalen met een verhoogd beveiligingsniveau.

Pictogram verkeerspalen 'High Security Line'

Onze High Security Line is de juiste keuze voor de beveiliging van bijzonder gevoelige gebieden met de hoogte veiligheidseisen. Deze productlijn biedt automatische, wegneembare en vaste verkeerspalen die beschikken over internationale veiligheidscertificeringen of die aan de vereisten daarvan voldoen. Op deze manier overtuigen deze verkeerspalen door de beste beveiliging.

Verkeerspalen: overzicht van veiligheidsniveaus

Het veiligheidsniveau van een verkeerspaal wordt bepaald aan de hand van verschillende inslagkrachten. De inslagkracht van een voertuig is afhankelijk van het voertuigtype, het gewicht en de snelheid. De inslagkracht is bepalend voor beschadigingen en de werking van verkeerspalen.

Inslagkracht met vernieling

De waarde geeft aan met welke snelheid een bepaald voertuigtype kan worden gestopt door de verkeerspaal. Als een voertuig met een gewicht van 1200 kg bijvoorbeeld met een snelheid van 57 km/u op een verkeerspaal botst (zie grafiek), dan kunnen de mechaniek en constructie permanent worden beschadigd waardoor de verkeerspaal na de crash moet worden vervangen. Doorgang wordt in de meeste gevallen verhinderd.

Inslagkracht zonder vernieling

De waarde geeft aan dat een voertuigtype met een maximale snelheid kan worden gestopt door de verkeerspaal en dat de mechaniek en constructie van de verkeerspaal niet worden beschadigd. Als een voertuig met een gewicht van 1200 kg bijvoorbeeld met een snelheid van 25 km/u op de verkeerspaal botst, dan zijn de werking en veiligheid van de verkeerspaal nog gewaarborgd.

Automatische verkeerspalen

Automatische verkeerspalen hebben het voordeel dat ze, wanneer nodig, snel en zonder lichamelijke inspanning in de grond zakken en even snel weer naar boven komen. Daardoor is tijdelijke toegang voor afzonderlijke auto's probleemloos mogelijk maar kan doorgang anders effectief worden voorkomen. Onze automatische verkeerspalen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, afhankelijk van de beveiligingsbehoeften en gebruiksfrequentie.

Pictogram verkeerspalen 'Security Line'

Automatische verkeerspalen uit onze Security Line:

  • Automatische verkeerspalen met geïntegreerde elektromechanische aandrijving voor een gemiddelde gebruiksfrequentie (ong. 100 bewegingen per dag, 200.000 bewegingen gedurende de levensduur).
  • Automatische verkeerspalen met geïntegreerde hydraulische aandrijving voor een hoge gebruiksfrequentie (ong. 2.000 bewegingen per dag, 3.000.000 bewegingen gedurende de levensduur).
  • Automatische verkeerspalen met versterkt cilindermateriaal, verhoogde weerstand en geïntegreerde hydraulische aandrijving voor een hoge gebruiksfrequentie (ong. 2.000 bewegingen per dag, 3.000.000 bewegingen gedurende de levensduur).
Pictogram verkeerspalen 'High Security Line'

Automatische verkeerspalen uit onze High Security Line:

  • Automatische verkeerspalen met geïntegreerde hydraulische aandrijving voor een hoge gebruiksfrequentie (ong. 2.000 bewegingen per dag, 3.000.000 bewegingen gedurende de levensduur).

Afzonderlijk configureerbare besturingsconcepten waarborgen daarbij een vraaggestuurde oplossing voor toegangscontrole. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een besturing op basis van het master-/slave-model, dat wil zeggen een automatische verkeerspaal stuurt andere automatische verkeerspalen aan. Afhankelijk van de doorrijbreedte kan een groot aantal verkeerspalen op deze manier worden gecombineerd en bestuurd. Verder kan de besturing met bedieningselementen (zoals codeschakelaars) en/of andere aansluiteenheden, bijvoorbeeld voor inductielussen, worden uitgebreid.

Automatische verkeerspalen in voetgangerszones

Halfautomatische verkeerspaal

Onze halfautomatische verkeerspalen zijn geschikt voor alle toepassingsscenario's die gepaard gaan met een lage gebruiksfrequentie (ong. 5 bewegingen per dag, 3.000.000 bewegingen gedurende de levensduur).

U kunt halfautomatische verkeerspalen bijvoorbeeld inzetten voor de reservering van een parkeerplaats in het parkeergebied van uw bedrijf. De omhoogstaande verkeerspaal voorkomt gebruikt van de parkeerplaats door ongewenste parkeerders. Mensen met een parkeervergunning kunnen de parkeerplaats na het handmatig laten zakken van de verkeerspaal probleemloos gebruiken.

Pictogram verkeerspalen 'Security Line'

Onze halfautomatische verkeerspalen zijn uitgerust met een gasdrukveer en hebben dus geen stroomvoorziening nodig. Door handmatig naar beneden drukken zakt de verkeerspaal, terwijl de geïntegreerde gasdrukveer de verkeerspaal automatisch omhoog stuurt.

Wegneembare verkeerspalen

Onze wegneembare verkeerspalen zijn de juiste keuze bij inrijsituaties die gepaard gaan een zeer lage gebruiksfrequentie (ong. 2 bewegingen per dag).

Gebruik onze verkeerspalen bijvoorbeeld voor de beveiliging van gebieden die het grootste gedeelte van dag worden afgesloten, maar op bepaalde momenten toegankelijk moeten zijn. Een aannemelijke gebruiksmogelijkheid zijn bijvoorbeeld evenemententerreinen waarvan de ingangen alleen op duidelijk gedefinieerde tijden open of gesloten moeten zijn.

Pictogram wegneembare verkeerspaal Security Line

Sollte eine Situation das spontane Entfernen des Pollers erforderlich machen, beispielsweise um ein Rettungsfahrzeug passieren zu lassen, kann der Poller der Security Line mit minimalem Aufwand und ohne Werkzeug demontiert werden.

Pictogram wegneembare verkeerspaal High Security Line

Optioneel kunt u ook voor de wegneembare verkeerspaal met versterkte sokkel uit onze High Security Line kiezen. Deze kunt u met behulp van speciaal gereedschap demonteren.

Vaststaande verkeerspalen

U kunt het beste kiezen voor onze vaste verkeerspalen als u in bepaalde gebieden de toegang langdurig wilt beperken. Deze verkeerspalen zijn in het bijzonder geschikt voor langdurige afsluiting van een gebied, zoals een voetgangerszone, waar doorgang met een auto moet worden voorkomen en leveringsverkeer niet is vereist. In geval van beschadiging of een speciale gebeurtenis kunnen onze vaste verkeerspalen met grondplaat eenvoudig worden gedemonteerd.

Onze vaste verkeerspalen zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen:

Pictogram vaste verkeerspaal Security Line

Binnen de Security Line kunt u kiezen uit vaste verkeerspalen met grondplaat, verkeerspalen met grondanker en verkeerspalen met versterkte bodembevestiging.

Pictogram vaste verkeerspaal High Security Line

Onze High Security Line bevat ook vaste verkeerspalen met versterkte ingebouwde bodembevestiging, die ook voldoen aan verhoogde beveiligingseisen. 

Goede redenen om voor Hörmann-verkeerspalen te kiezen

Compacte en flexibele montage

Compacte en flexibele montage

Bij verkeerspalen met een geïntegreerde hydraulische aandrijving zijn alle componenten compact in de verkeerspaaleenheid aangebracht. Voor het geïntegreerde hydraulische systeem zijn slechts geringe hoeveelheden olie nodig, waardoor het risico voor het milieu aanzienlijk wordt verkleind. Als optie is ook biologisch afbreekbare olie verkrijgbaar, om risico's voor het milieu voor 100% uit te sluiten.
Een ander voordeel: de besturing kan via een stroom-/besturingskabel tot wel 80 meter vanaf de verkeerspaal worden gemonteerd.

Paal-uitvoeringen met hetzelfde aanzicht

Paal-uitvoeringen met hetzelfde aanzicht

Voor een individuele combinatie van verkeerspalen uit de Security en High Security Line zien de cilinders van alle verkeerspalen er hetzelfde uit. Bovendien kunnen vaststaande, halfautomatische en automatische verkeerspalen dankzij de bodemplaat met hetzelfde aanzicht perfect met elkaar worden gecombineerd. Zo ontstaat een volledig harmonisch totaalbeeld.

Snelle veiligheid in noodsituaties

Snelle veiligheid in noodsituaties

Een vrijgegeven inrit moet geen veiligheidsrisico vormen. Dankzij de EFO-noodfunctie (Emergency Fast Operation) worden de verzonken verkeerspalen in slechts circa 1,5 seconde heel snel uitgeschoven en bieden ze in noodsituaties snel beveiliging.

Individuele besturingsconcepten

Individuele besturingsconcepten

Met één besturing kunnen complete besturingsconcepten met bijv. meerdere verkeerspalen worden samengevoegd. Binnen dit concept kunnen master- en slave-modi tussen de verkeerspalen worden geconfigureerd. De besturing wordt verbonden met behulp van servicevriendelijke snelaansluitklemmen. Deze vereenvoudigen de montage en vergemakkelijken het latere onderhoud. Verder kan de besturing met bedieningselementen (zoals bijv. codeschakelaars) en/of andere aansluiteenheden, bijv. voor inductielussen, worden uitgebreid.

BiSecur-radiosysteem met gecertificeerde veiligheid

BiSecur-radiosysteem met gecertificeerde veiligheid

De toegangscontrolesystemen kunnen ook comfortabel worden bediend
met het BiSecur-radiosysteem
.

De nieuw ontwikkelde, extreem veilige BiSecur- coderingsprocedure met een stabiele, storingsvrije reikwijdte, biedt u de zekerheid dat malafide personen uw radiosignaal niet kunnen kopiëren. Deze coderingsprocedure werd getest en gecertificeerd door de veiligheidsexperts van de Ruhr-Universiteit Bochum en is net zo veilig als onlinebanking.

Vestiging zoeken

Hörmann Belgium NV/SA

Vrijheidweg 13

3700 Tongeren

Tel.: +32 (0)12/399.222

E-mail: info@hormann.be