Zijdelingse garagesectionaalpoort

Ontdek het ruimtewonder

Zijdelingse garagesectionaalpoorten van Hörmann vormen de ideale oplossing voor bijzondere inbouwsituaties: anders dan kantel-, sectionaal en garagerolpoorten gaat dit deursysteem niet naar boven open, maar naar de zijkant. Een belangrijk voordeel wanneer het plafond van de garage vrij moet blijven om bijv. een surfplank aan op te hangen of wanneer het garagepoortblad om constructieve redenen (storende afvoerpijpen, schuin dak, lage latei) niet onder het plafond kan worden geleid of bevestigd.

Een nieuwe zijdelingse sectionaalpoort

Soms is het niet mogelijk om voor een normale sectionaalpoort te kiezen, omdat u bijvoorbeeld niet voldoende plek hebt bij het plafond. Met een nieuwe zijdelingse sectionaalpoort is dit voortaan totaal geen probleem meer. Voor de zijwaartse of horizontale sectionaaldeur kiest u bovendien tevens als u bijvoorbeeld uw garage ook als fietsenstalling gebruikt en deze niet continu wilt openen als u met de fiets naar binnen of buiten loopt. Deze deur is dan praktisch omdat de deur veel lichter over de rails loopt dan de andere garagepoorten. Daardoor is deze eenvoudig te openen en sluiten en de deuropening aan te passen in de breedte die u wenst. Wilt u dus niet met de gehele auto naar binnen of buiten, kunt u deze ook slechte een stukje opendoen, zodat u net met de fiets naar buiten kunt lopen. U hebt bij de zijwaartse sectionaaldeur dus ook geen extra inloopdeur nodig voor uw garage.

Designmogelijkheden zijdelingse sectionaalpoorten

Wanneer u besluit om een nieuwe zijdelingse garagedeur te laten installeren, dan komt het kiezen van kleuren en een design ook zeker om de hoek kijken. Het aanzicht van uw zijdelingse sectionaaldeur wordt beïnvloedt door het juiste palet aan verfkleuren, verschillende motieven en natuurlijk hoe dit geheel aansluit op de rest van uw woning. Wanneer u voor de juiste kleuren en motieven kiest, kan er een exclusieve uitstraling gecreëerd worden. Wilt u geen stalen zijdelingse sectionaalpoort voor een moderne woning, maar in plaats daarvan liever uw huis een klassieke of romantische uitstraling geven? Er zijn tegenwoordig ook bijvoorbeeld motieven van massief hout, voor een natuurlijker aanzicht. Met de ruime keuze aan mogelijkheden past u uw lpoort helemaal aan naar eigen wens.

Een zijdelingse garagepoort van Hörmann

Hörmann ontwikkelt en produceert alle componenten van de sectionaalpoorten geheel zelf, zodat er een samenhangend en duurzaam geheel komt van optimale kwaliteit. Met een zijdelingse sectionaalpoort kiest u niet alleen voor groen voor uw garage en uw huis; 40% van de energiebehoefte van het ontwikkelen en produceren van uw Hörmann garagedeur bestaat uit ecostroom en dit wordt continu verhoogd. Hebt u vragen over zijdelingse garagedeuren of een van de andere producten die wij hebben ontwikkeld? Lees onze online folders voor de uitgebreide product- en systeeminformatie, of neem contact met ons op voor aanvullende vragen.

 

 

Goede redenen om te kiezen voor de zijdelingse garagesectionaalpoort van Hörmann

Licht, rustig, nauwkeurig

Licht, rustig, nauwkeurig

Dubbele looprollen

De met polyurethaan volgeschuimde sandwichpanelen, 42 mm dik, worden bovenaan door stabiele dubbele looprollen en onderaan in een afgeronde vloerrail veilig en nauwkeurig geleid. Door de open constructie van de vloerrail, ook aan de uiteinden, kan deze gemakkelijk worden gereinigd.42-mm-thick panels with PU foam infill are guided safely and precisely at the top by stable twin rollers and at the bottom in a rounded floor rail. The floor rail is easy to clean, as it is open on both ends.

Betrouwbaar

Betrouwbaar

Vingerklembeveiliging binnen en buiten

De optimaal aangepaste vorm van de deurpanelen en de scharnieren aan de paneelovergangen voorkomt dat vingers gekneld raken.

Dubbele uitschakelautomaat

De betrouwbare uitschakelautomaat is zowel bij het openen als bij het sluiten van de deur functioneel. Bij contact met onvoorziene hindernissen, binnen het openingsbereik en aan de muurgeleiding, stopt de deur onmiddellijk. Zo worden personen beschermd tegen verwondingen en worden voertuigen of voorwerpen niet beschadigd.

Automatisch

Automatisch

Sneller in de garage

Voor de personendoorgang kunnen zijdelingse garagesectionaaldeuren, ook gedeeltelijk, snel en eenvoudig worden geopend. Zo komt u sneller in uw garage om er bijvoorbeeld uw fiets uit te halen.

Meer comfort met de automatische gedeeltelijke opening van de deur

Bij deuren met aandrijving kan de breedte van de personendoorgang individueel worden ingesteld. De deur wordt bediend met uw handzender of met de deurhandgreep voorzien van een radiomodule (optioneel).

Doorlopende vloerafdichting

Doorlopende vloerafdichting

  • standaard vloerrail
  • doorlopende vloerafdichting
  • barrièrevrije toegang
  • waterdichtheid klasse 2
  • luchtdoorlatendheid klasse 2

 

 

Folders
Video's
Hörmann Funksystem BiSecur

Veilig, comfortabel, exclusief: Hörmann radiosysteem BiSecur

Garagentor-Antriebe - Beruhigend Sicher

Hörmann garagesectionaalpoorten geruststellend veilig

Vestiging zoeken

Hörmann Belgium NV/SA

Vrijheidweg 13

3700 Tongeren

Tel.: +32 (0)12/399.222

E-mail: info@hormann.be