Dockequipment

Docklevellers

Docklevellers met scharnierende lip of telescopische lip

Hörmann-docklevellers vormen doordachte oplossingen om het verschil tussen uiteenlopende vrachtwagenvloeren en laaddocks exact te compenseren. Zo kan de lading in één enkele horizontale beweging in en uit de vrachtwagen worden gereden.

De robuuste staalconstructie met een platform dat bestand is tegen kromtrekken, compenseert zelfs bij verschillende beladingen zonder problemen de neiging van een vrachtenwagen om over te hellen.

De betrouwbare hydrauliek met 2 slagcilinders en een cilinder voor de lip is opgewassen tegen alle situaties, eenvoudig te bedienen en vooral veilig. Want deze docklevellers zijn uitgerust met automatische noodstopventielen in de slagcilinders. Die beveiligen de dockleveller bliksemsnel. Dit is belangrijk wanneer een vrachtenwagen te vroeg wegrijdt, wanneer het platform nog wordt belast.

Hörmann biedt voor elke laadsituatie de juiste oplossing voor efficiënt laden en lossen. Laat u uitgebreid adviseren door de Hörmann-specialist voor dockequipment.

 

Dockshelters

Dockshelters - Rondom goed beschermd

Hörmann-dockshelters beschermen de goederen die moeten worden geladen en gelost tegen weersinvloeden, besparen energiekosten, verhinderen trek en daarmee uitval van het personeel door ziekte. In combinatie met docklevellers zijn ingewikkelde luifels en uitbouwen van laadperrons overbodig.

Hörmann-dockshelters met flappen passen zich aan alle vrachtwagenafmetingen aan en kunnen daarom universeel worden gebruikt. De hoogwaardige top- en frontflappen, gemonteerd op een verzinkt, indrukbaar stalen frame, garanderen een stabiele, flexibele en scheurvaste constructie. Flappen en framedelen worden montagevriendelijk gefabriceerd als afzonderlijke schroefbare elementen. Hierdoor kunnen onderdelen probleemloos en met weinig kosten worden vervangen. Opblaasbare dockshelters en dockseals voor speciale toepassingen maken het omvangrijke programma compleet.

Voorzetsluizen

Voorzetsluizen - rondom goed beschermd

Voorzetsluizen worden vóór de hal geplaatst. Dat betekent: de hal kan volledig tot aan de buitenmuren worden benut. Het aanbrengen van Hörmann-voorzetsluizen is altijd een goede beslissing wanneer geen binnenperrons in de hal kunnen worden geïnstalleerd of wanneer er niet onder de laadperrons kan worden gereden.

Een complete voorzetsluis bestaat uit een bordes met dockleveller, wand- en plafondbekleding evenals een laadopening met dockshelter.

In combinatie met thermisch geïsoleerde Hörmann-industriepoorten zijn voorzetsluizen met name raadzaam voor het laden en lossen van temperatuurgevoelige goederen.
Daarbij kunnen vrachtwagens zowel in een hoek van 90° als zijdelings in een scherpe hoek aandokken. Wij leveren voorzetsluiten als afzonderlijk element of als serie.

Laad- en loslocaties vormen af en toe een groot deel van de bouwschil van commercieel vastgoed. Daarmee beschikken ze over een enorm potentieel om energie te besparen – Informatie over het terugverdienen van de investering en uitbreiding achteraf vindt u in het energiebesparingskompas van Hörmann.

Nieuwe dockequipment: wat hebt u nodig?

Wilt u graag dockequipment voor uw bedrijfspand en uw voertuigen? Met voorzetsluizen, docklevellers en dockshelters bent u beter beschermd. Voorzetsluizen worden geplaats voor de hal van het gebouw. Deze dock equipment zorgt ervoor dat de ruimte in deze hal optimaal kan worden benut tot aan de buitenmuren. Hierdoor is de installatie van binnenperrons overbodig en het biedt de perfecte uitkomst als de installatie niet mogelijk is of bij gebrek aan onderruimte aan de perrons. Bij de buitenoplossing wordt de dockleveller in een voorzetsluis voor de hal geplaatst. De deur vormt de halsafsluiting en minimaliseert het energieverlies, bijzonder als er niet geladen of gelost wordt. De ruimte in de hal kan binnen compleet tot aan de deur worden benut. Ook geschikt voor renovatie, omdat zonder omvangrijke ombouwmaatregelen in de hal een compleet laad en losstation ontstaat. Wilt u extra bescherming? Dockshelters zorgen er op hun beurt weer voor dat er een uitstekende afdichting en volledig vrije toegang tot de laadruimte van de vrachtwagen ontstaat. Ideaal voor verschillende type vrachtwagens.

Wat is bepalend voor uw dock equipment?

Het is belangrijk om te kijken naar welk type bedrijf en welk terrein er ter beschikking staat om een keuze te kunnen maken uit de verschillende soorten dockequipment. Zaken die daarmee gemoeid gaan zijn bijvoorbeeld vaststellen hoe de afvoerwegen zijn, wat voor goederen er vervoerd en opgeslagen worden en op welke manier en via welke interne en externe vervoersmiddelen deze processen geschieden. Vervolgens is het belangrijk om te kijken naar de frequentie van deze aanvoer en afvoer en dus hoe vaak de dockequipment wordt gebruikt, het gewicht en volume van de goederen, de breekbaarheid, bederfelijkheid of bijvoorbeeld het gevaar dat gemoeid gaat met transport van eventuele chemisch explosieve stoffen. Al deze genoemde en meer factoren hebben immers invloed op de keuze van dockequipment en welke het beste past bij uw bedrijf.

Dock equipment van Hörmann

Hörmann is specialist op het gebied van ontwikkeling en productie van verschillende soorten dock equipment met hoge prestatiebeloftes. Hebt u technische vragen over onze producten, dan kunt u contact met ons opnemen. Wilt u een goede begeleiding tijdens het keuzeproces en deskundig advies over onze dock equipment? In onze online zoekfunctie kunt u de officiële Hörmann-dealers bij u in de buurt vinden die u uitstekend verder kunnen helpen of vul het contactformulier op de website in. 

Folders
Video's

BBS-dockshelter voor kleine transportvoertuigen

DOBO systeem: Eerst aandocken – later deuren openen

Optimaal afgestemd systeem

Equipements de quai : abris de quai - Une protection intégrale

Industriële sectionaaldeur Parcel Walk

Vestiging zoeken

Hörmann Belgium NV/SA

Vrijheidweg 13

3700 Tongeren

Tel.: +32 (0)12/399.222

E-mail: info@hormann.be